Virus je ostao

Bivši političar i advokat Azem Vllasi optužio je premijera Albina Kurtija da pripada drugoj generaciji podržavalaca staljinizma i enverizma.

Prema Vllasijevim riječima, to najbolje pokazuje tvrdoglavost koju premijer u posljednje vrijeme pokazuje u vezi sa situacijom na sjeveru, ne slušajući savjete međunarodnog faktora, koji je, prema njegovim riječima, imao odlučujuću ulogu u oslobađanju i državnosti Kosova.

"Ako su Amerikanci imali odlučujuću ulogu u oslobađanju Kosova i u državnosti Kosova, kada nešto predlažu da se ne pravi problem, pošto je njihova pažnja usmjerena na ono što se dešava u Srbiji, posebno u vezi sa Ukrajinom, moramo slušati. Ali Kurti svojom tvrdoglavošću odaje utisak da Amerikance ni ne sluša, on je pripadnik druge generacije onih poštovalaca staljinizma Envera Hoxhe i enverizma, koji su ga za vrijeme karijere u Albaniji voljeli više od Boga, Staljina“.

"Kurti pripada toj generaciji, a taj virus koji se suprotstavlja Amerikancima je ostao“, rekao je on u četvrtak na KTV, u "Konfrontu".

"Ako ostane na tome da se poštuje Ustav sa inauguracijom novih predsjednika na sjeveru, teško Ustavu i ustavnosti“.

Bivši političar Azem Vlasi izjavio je da ne postoji odlučnost da se poštuje Ustav u onom obliku kao što je to nedavno uradila Vlada u tri severne opštine.