Lider AKR-a

Lider Alijanse za novo Kosovo (AKR) Behgjet Pacolli smatra da premijer Albanije Edi Rama ima jake razloge zbog kojih je predložio Nacrt statuta Zajednice opština sa srpskom većinom, koji je poslao njemačkom kancelaru Olafu Scholzu i francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu, prenosi Dukađini.

Pacolli je rekao da je Rama oduvijek bio zainteresovan za pronalaženje rješenja za odnose Kosova i Srbije.

Istakao je da su u većini slučajeva prijedlozi premijera Rame dobri, dodavši kako smatra da je posljednji prijedlog dao u koordinaciji sa međunarodnim faktorom.

„Vjerujem da je Edi Rama imao jak razlog da izađe sa takvom izjavom, da kaže da je bez konsultacija sa bilo kim pripremio nacrt statuta Zajednice opština sa srpskom većinom. To me je mnogo iznenadilo, pa treba razmotriti šta je razlog. Rama je uvijek bio zainteresovan za stabilno rješenje između Kosova i Srbije i uvijek je bio uključen u taj proces. Na svakom sastanku koji smo imali, Edi Rama je bio tu, glavna tačka diskusije je bilo Kosovo, rješenje kosovskog problema. On je uvijek kritikovao lidere Kosova, u većini slučajeva sa razlogom, ponekad i bez razloga. Ali, na kraju je skoro uvijek bio u pravu. Ne mogu da odgovorim šta ga je nagnalo da sada izađe sa ovakvim prijedlogom. Vjerujem da to može biti povezano sa međunarodnim faktorom“, rekao je Pacolli.

Izvor: Kosovo online/RTVDukađini