O Raminom prijedlogu o ZSO

Šefica Poslaničke grupe Pokreta Samoopredjeljenje Mimoza Kusari-Lila izjavila je danas da ova stranka nije vidjela nacrt Statuta Zajednice srpskih opština koji je premijer Albanije Edi Rama poslao francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu i njemačkom kancelaru Olafu Scholzu, i dodala da je i "put do pakla popločan dobrim namjerama", prenosi Koha.

"Pored eventualno dobronamjerne inicijative koja bi mogla da krene po zlu, postoji stara izreka koja kaže 'i put do pakla je popločan dobrim namjerama'. Zato ovaj prijedlog ne vidim van tog konteksta", izjavila je Kusari-Lila.

Ona je rekla da su odnosi sa Albanijom više nego susjedski.

"Vjerujem da će ovaj dokument koji je napisao Rama završiti tamo gdje je i počeo. Taj dokument nije za Francusku, Njemačku i druge zemlje. Taj dokument je za Kosovo i prije nego što je otišao tamo morao je da bude predstavljen na Kosovu. Ne treba nam spasitelj koji će da pravi nacrt" dodala je Kusari-Lila.

Premijer Albanije Edi Rama danas je saopštio da je francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu i njemačkom kancelaru Olafu Scholzu poslao prijedlog Nacrta statuta Zajednice srpskih opština. Rekao je da se radi o povjerljivom dokumentu koji ne pretenduje da bude idealno rješenje, ali da je dokument najvišeg međunarodnog nivoa koji uvažava sve razloge za stvaranje Zajednice.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore