Poslanik PDK

Poslanik PDK i potpredsjednik parlamenta Enver Hoxhaj saopštio je da je video prijedlog Statuta Zajednice opština sa srpskom većinom koji je poslao premijer Albanije Edi Rama francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu i njemačkom kancelaru Olafu Scholzu.

Hoxhaj je prijedlog premijera Edija Rame o nacrtu Zajednice opština sa srpskom većinom video, ali je odbio da komentariše.

Hoxhaj je rekao da se nada da će ovaj dokument stići u Skupštinu Kosova na dalju raspravu.

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Armend Muja potvrdio je da nemaju informacije o nacrtu ZSO, koji je premijer Albanije Edi Rama prosledio predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu i njemačkom kancelaru Olafu Scholzu.

Premijer Albanije Edi Rama predložio je Nacrt statuta Zajednice opština sa srpskom većinom francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu i njemačkom kancelaru Olafu Scholzu.

Na konferenciji za novinare povodom situacije na sjeveru Kosova, Rama je naveo da za njega ostaje neshvatljiva pozicija Kosova, a ne Srbije.

"Juče sam predsjedniku Emmanuelu Macronu i kancelaru Olafu Scholzu proslijedio nacrt ZSO, o čemu sam obavestio predsjednika Evropskog savjeta Charlesa Mishella i američku stranu. To je nacrt na kojem su dugo radili vrhunski američki i evropski stručnjaci. Onaj koji je napravljen za svaki slučaj da dođe taj dan. Ovaj dan kada mi je neshvatljiva strana, a u ovom slučaju, pozicija Kosova a ne Srbije, što ponavljam, čini ono što je činila i drugi put. Stranke nisu u stanju ni da se dogovore ko treba da napiše ovaj tekst, a kamoli šta treba da sadrži“, rekao je Rama.

Izvor: Dukagjini/Kosovoonline