Bivši ministar

Bivši ministar spoljnih poslova Skender Hiseni ocjenio je da je predsjednica Vjosa Osmani trebalo da zatraži od premijera Albina Kurtija da odmah podnese ostavku, nakon njegove izjave o državnom sekretaru SAD Antonyju Blinkenu, u kojoj ga je nazvao naivnim, i da su postupci Vlade Kosova na sjeveru lukav pokušaj Kurtija da dovede NATO u sukob sa Srbijom, prenosi Teve 1.

"Prvo što bi naša 'nepostojeća' predsjednica Vjosa Osmani trebalo da uradi, poslije Kurtijeve izjave da je Blinken naivan, je da pozove premijera i zatraži od njega da podnese ostavku. Pozivanje na zvanične predstavnike Amerike ili EU, kao pojedinca, sljedeća je najveća greška koja je napravljena. Kurti u suštini želi da igra ulogu apsolutnog suverena, a nema moć čak ni polusuverena. Ovo je loše čitanje njegove moći", naveo je Hiseni.

Upitan da li vidi racionalnost u postupcima aktuelne vlade u vezi sa akcijama na sjeveru, Hiseni je naveo da je to lukavi pokušaj Kurtija da dovede NATO u sukob sa Srbijom.

"Pokušaj koji NATO može da pročita mnogo puta bolje od mene. Ako Albin Kurti misli da će uvesti NATO u rat sa Srbijom na sjeveru, onda je 100 puta u krivu“, naglasio je Hiseni.

Izvor: Kosovo online/Teve 1