Video snimci i slike

Premijer Albin Kurti izjavio je danas da su bezbjednosni organi identifikovali 28 ljudi koji su, kako tvrdi, učestvovali u organizaciji i orkestriranju, a ponekad bili i aktivni učesnici u nasilnim napadima na vojnike NATO-a, na policajce i na novinare tokom protesta na sjeveru Kosova, prenosi Klan Kosova.

"Što se tiče onih imena koja sam naveo na sjednici Skupštine, pomenuo sam imena pet uhapšenih osoba, a naši organi bezbjednosti su identifikovali još 28, koje su učestvovale u organizaciji i orkestriranju, a ponekad bile i aktivni učesnici u nasilnim napadima na vojnike NATO-a, na policajce i na novinare kao što ste možda vidjeli", rekao je Kurti. 

Prema njegovim riječima, sve ovo će biti dokazano. 

"Imamo video snimke i slike koje svi mogu da vide. Ne živimo u 19. vijeku da ne znate šta se dešava u drugoj državi. U realnom vremenu je prikazano brutalno nasilje ekstremističkih elemenata koje režira i plaća zvanični Beograd", rekao je Kurti.

Ocijenio je da je Srpska lista, kada je 5. novembra prošle godine napustila institucije, "napravila kardinalnu grešku".

"Drugu grešku napravili su kada su bojkotovali izbore, pa su pozvali druge da bojkotuju izbore. Za posljedice pogrešnih namjera treba da plate oni, a ne naša Republika", rekao je Kurti.