Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla izjavio je da su pozivi na proteste u Južnoj Mitrovici i sa ciljem marša ka sjeveru nepotrebni i ne pomažu Kosovu.

Prema riječima ministra Sveçle, preko društvenih mreža nepoznate osobe sa sumnjivih profila pokušavaju da podstaknu nepotrebna okupljanja.

„Prema procjenama bezbjednosnih institucija, ovaj poziv šire nepoznate osobe sa sumnjivih profila na društvenim mrežama. Pozvam sve građane da se ne odazivaju na ove sumnjive i anonimne pozive", istako je Sveçla.

On tvrdi da je velika podrška građana ispravnim i legitimnim odlukama Vlade i institucija, garancija uspostavljanju ustavnosti i zakonitosti na sjeveru Kosova.

Istim povodom oglasila se i Policija Kosova.

U saopštenju medijima naglašeno je da su pozivi na okupljanje u Južnoj Mitrovici zlonamjerni, na štetu građana i interesa Kosova.

„Policija Kosova poziva građane da ostanu mirni i da ne nasjedaju na bilo kakvu navodnu organizaciju nepoznatih lica, već da prepuste bezbjednosnim institucijama, institucijama Republike Kosovo da se izbore sa situacijom na profesionalan način“, navodi se u saopštenju policije.