Gradonačelnik

Gradonačelnik Zvečana Ilir Peci rekao da će nakon sastanka sa američkim ambasadorom na Kosovu Jeffreyem Hovenierom otići u svoju kancelariju u opštini Zvečan gdje je bio i u petak.

Hovenier je pozvao na sastanak novoizabrane gradonačelnike četiri opštine na sjeveru, ali su na sastanak došli samo oni iz redova Demokratske partije Kosova, Ilir Peci (Zvečan) i Izmir Zeqiri (Zubin Potok), dok se pozivu nisu odazvali oni iz Samoopredjeljenja Lulzim Hetemi (Leposavić) i Erden Atić (Sjeverna Mitrovica).

Zeqiri je uoči sastanka sa američkim ambasadorom rekao da će nakon tih razgovora odlučiti da li će da ide na posao u opštinsku kancelariju ili ne. 

Od jutros je situacija napeta u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, gdje je ispred opštinskih zgrada okupljen veliki broj mještana tih mjesta. Zgrade su u obruču pripadnika Kfora, a prisutna je i Policija Kosova. 

Predstavnici Srpske liste tražili su "da se zaposlenima u opštinama omogući da uđu u zgrade, da odu nelegitimni albanski gradonačelnici i da se pripadnici policije povuku".