Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Haxhiu ocjenio je da je aktuelna vlada prekršila sva obećanja koja je dala prilikom dolaska na vlast, kao i da je njen mandat obilježio niz neuspjeha, zbog čega će, kako kaže, na Kosovu za oko pet mjeseci ponovo biti održani parlamentarni izbori, prenosi Ekonomija onlajn.

Haxhiu navodi da vlada ne uspjeva da obezbjedi većinu u Skupštini, kao i da postoje duboka neslaganja unutar poslaničke grupe Samoopredjeljenje.

Na osnovu svega što se dešava u Skupštini Kosova, Haxhiu smatra da će biti još poslanika koji će napustiti poslaničku grupu Samoopredjeljenja.

"Videli ste i prilikom izglasavanja nekih zakona da je predsjednik poslaničke grupe trčao da moli poslanike da glasaju za zakone koje je donela vlada. Postoji neslaganje unutar poslaničke grupe Samoopredjeljenja. Imamo nekoliko odlazaka poslanika iz te stranke, očekujte da će biti i drugih odlazaka", rekao je Haxhiu.

Haxhiu kaže da je Samoopredjeljenje prekršila sva obećanja, ističući da nema legitimitet da vodi državu.

"Stranka koja je došla na vlast sa pretpostavkom promjene, sa nekom vrstom nade koju su pokušali da predstave, izgleda da nema glasove čak ni da donese suštinske, elementarne zakone koji su potrebni. Nemaju legitimitet da ostanu na vlasti, jer su prekršili sva obećanja", rekao je Haxhiu.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online