TENZIJE I DALJE PRISUTNE

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla komentirao je nerede u nekoliko opština te je poručio kako će gradonačelnici Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića nastaviti svoj mandat na usluzi svim građanima.

Komentirajući nerede, ministar je čestitao Policiji Kosova na profesionalizmu koji su pokazali u, kako je naveo, suočavanju sa organizovanim kriminalnim grupama.

"Nakon jučerašnjih polaganja zakletve gradonačelnika sjevernih opština, predsjednici su se smjestili u svoje kancelarije u opštinskim objektima. Oni će nastaviti svoj mandat tako što će biti na usluzi svim građanima i bez razlike. Čestitam Policiji Kosova na profesionalizmu koji su pokazali u suočavanju sa kriminalnim grupama koje su imale za cilj da ometaju procese", rekao je.

On je istaknuo da će demokratske institucije Kosova uvijek biti na usluzi građanima zemlje bez razlike i bez kompromisa sa onima koji napadaju demokratiju.

"Pozivam sve građane da ne nasjedaju na manipulacije kriminalnih grupa koje zarad lične i grupne kriminalne koristi žele haos, suspenziju vladavine prava i demokratije", napisao je dalje.