Zabrinjavajuće

Američki senator Chris Murphy saopštio je da tokom sastanka koji je imao sa premijerom Kosova Albinom Kurtijem u ponedjeljak, Kurti nije pomenuo plan za pristup opštinskim zgradama i da Kurti treba odmah da prekine "provokaciju". Prema njegovoj ocjeni, današnja dešavanja na sjeveru su provokativan i nepotreban korak.

Murphy je u objavi na Twitteru naveo da je razgovarao telefonom sa specijalnim savjetnikom u američkom State Departmentu Derekom Cholletom o događajima na sjeveru Kosova.

"Sa Cholletom sam imao telefonski razgovor. Ponovo zabrinjavajući razvoj događaja. Tokom mog sastanka sa premijerom Kurtijem u ponedjeljak, on nije pomenuo plan za pristup opštinskim zgradama. Kao prijatelj Kosova, potpuno sam zatečen i on treba odmah da prekine ovu provokaciju", poručio je Murphy.

On je naveo da su ove opštine dio Kosova i pod jurisdikcijom Kosova i da službenici tehnički imaju zakonsko pravo pristupa ovim zgradama.

"Ali u ovom trenutku, sa tako napetom situacijom na sjeveru, to je namjerno provokativan i nepotreban korak", zaključio je Murphy.