Potpredsjednik LDK

Potpredsjednik Demokratskog saveza Kosova Lutfi Haziri izjavio je da će gradonačelnici četiri opština na sjeveru zbog političke situacije imati "vezane ruke" na svojim dužnostima, dodajući da će njihov rad uglavnom biti tehnički.

On je za KTV rekao da uprkos činjenici da izabrani gradonačelnici imaju mandat, međunarodni partneri ga nazivaju tehničkim.

"Trebalo bi da se poštuje Ustav i da se brine o imovini i njenoj regularnosti. Najviši organ vlasti je gradonačelnik. Nema potrebe za mnogo osoblja jer će biti vrlo malo posla“, izjavio je Haziri.

Prema njegovim riječima, političko rukovođenje opštinama na sjeveru je napetije zbog nesprovođenja sporazuma Kosova i Srbije, a to bi, kako je rekao, trebalo da nadgledaju i države Kvinte.

On je dodao da je malo nade da će biti dogovora za normalizaciju odnosa.

"Pošto nema dogovora da se sporazum sprovede, postoji politička magla koju posrednici moraju da razjasne. Predsjednici moraju da obavljaju svoje dužnosti do kraja mandata. Ruke su im vezane i treba da znaju da će, ako otvore most na Ibru izazvati novu krizu“, naglasio je Haziri.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri