Poslanica LDK

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Hikmete Bajrami reagovala je na izjavu ministara finansija Kosova Hekurana Muratija da opozicija blokira usvajanje međunarodnih sporazuma u Skupštini, poručujući da će oni glasati za sporazume ukoliko Murati odblokira 37,5 miliona eura sredstava za opštine, namjenjenih kapitalnim projektima.

Ona je na Facebooku, uz tekst, objavila i slike iz vremena kada su pristalice Samoopredjeljanja, dok su bili opozicija, bacili suzavac u Skupštini.

"Nemojte o Skupštini, jer imamo još sveže slike kako je Skupština blokirana. Svi znamo kako ste se ponašali u Skupštini, kada ste bili u opoziciji. Tragovi nasilja su na svakom ćošku Skupštine, pričaju o tome kako ste dospeli tamo gdje ste danas: propagandom, nasiljem i obećanjima koja nikada niste ispunili", naglasila je Bajrami.

Ona je navela da opozicija ima dva ključna pitanja za Muratija.

"Zašto ste blokirali 37,5 miliona eura sredstava za opštine, namjenjenih kapitalnim projekatima? Kako opozicija može da blokira parlament, kada vi sa manjinama imate 65 poslanika", upitala je Bajrami.
 
Izvor: Kosovo Online