Poslanik Haki Abazi optužio je vladu, koju vodi Samoopredjeljenje - stranka koja ga je izbacila iz poslaničke grupe, za prevaru, manipulaciju, kao i osnovno nepoznavanje demokratije i parlamentarnog života.

Abazi je na Facebooku u postu pod naslovom "Revolucija bez boje" optužio vladu i za zloupotrebu javne imovine, "kozmetičku politiku, neuspjeh, diktat i ucjene".

"Prije nepunih šest mjeseci odbili su da daju rok od 10 mjeseci, koliko su Amerikanci tražili za rad na tablicama. Danas se registarske tablice i ne pominju. Prije šest mjeseci su govorili da nema Zajednice sa izvršnom vlašću ili bez izvršne vlasti, a predsjednik parlamenta je rekao da će izaći na ulice protiv te Zajednice da zaštiti Kosovo. Mikrofoni 30 poslanika ne rade kako treba, pardon, zauzeti su smenom Drilona – juče dobro, a danas loše – ko je odgovoran za grešku u procjeni?!", napisao je Abazi.

Dodaje da danas opet greše jer tri nedjelje zaredom, kaže, nisu u stanju ni da sazovu Skupštinu, već se bave "kozmetikom i fotografijom, manipulacijom i taktikom".

"Samo sadržaja nema. Ovo nije promjena, ovo je nastavak unutar Gadafijevog šatora. Više od šest mjeseci čitam ministra finansija kako se u svakom pojavljivanju žali da su opozicija i poslanici krivi za nepoštovanje zakona i dogovora. Ovo je bahatost sa osnovnim nepoznavanjem demokratije i parlamentarnog života, servilnost se ne može izvoziti – originalno je", naglasio je.

Kako navodi, nema nikoga u administraciji ko nije frustriran menadžerskom nespretnošću i lenjošću i totalnim nedostatkom plana i vizije.

Poručuje da su parlamentarni život i rasprava sadržaj, a ne servilnost i diktat.

"Samopromocija, obmana moći, dosijei, glasine, diferencijacija na osnovu ideologije, ucjene, ekonomski model upravljanja sa blagostanjem i siromaštvom – grupna putovanja, zloupotreba javnih sredstava, kozmetička politika, totalni neuspeh u pravosudnom sistemu – pitanje je čime se oni bave?", napisao je Abazi.

Izvor: Kosovo Online