Gradonačelnik Priština

Gradonačelnik Priština Perparim Rama kaže da Vlada nema pravo da odlučuje u ime opština da se ukine na porez na imovinu, jer se on koristi za poboljšanje uslova života građana, prenosi Ekonomija onlajn.

Rama je porez na imovinu uporedio sa porodičnim budžetom rekavši da novac koji je vaš treba da koristite za svoju porodicu i svoju djecu.

"Opštine imaju porez na imovinu kako bi napredovale i kako bi poboljašale uslove života za svoje građane. Centralni nivo ne može da donese odluku u ime opština i da ukine porez”, rekao je on.

Rama kaže da su predložili da ova godina bude građanima upozorenje da shvate da je porez povećan i da će se od sljedeće godine plaćati.

“Ovu godinu treba ostaviti građanima kao upozorenje a da se od sljedeće krene sa naplaćivanjem poreza. Na sreću svih građana, vrijednost imovine se sada više računa pa se taj novac može koristiti za investicije, za obrazovanje i ostalo. Za građane koji mogu izmiriti ove dugove molim da ih plate. Dok ostali koji nemaju mogu da apliciraju za izuzeće do 100 eura koje je Vlada predložila. Ako je porez iznosio 50 eura a onda poskupeo na 120, onda ove godine možemo smanjiti na 50 da bude kao i do sada. Pa neka ovo bude prelazna godina, to smo mi predložili i nadam se da će to Vlada uzeti u obzir”, rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online