Vlada to ne želi da prizna

Bivši predsjednik Privredne komore Kosova Berat Rukiqi ocjenio je da je ekonomska situacija na Kosovu veoma ozbiljna, a kako je dodao, zbog nerada Vlade džepovi građana su i dalje optrećeni i oni su u težoj situaciji nego prije dvije godine, prenosi Ekonomija onlajn.

„Da biste reagovali, morate da priznate da imate krizu. Ako građane danas pitate da li im je bolje, što se tiče troškova života u odnosu na prije dvije godine, svako će sigurno odgovoriti da je u mnogo težoj ekonomskoj situaciji. Normalno bi bilo da bi to morala da bude neka vrsta alarma da Vlada djeluje”, rekao je Rukiqi koji je i član Demokratskog saveza Kosova.

On napominje da Vlada ne želi da prizna da postoji ekonomska kriza.

„Kada Vlada preuzme vlast, ona je dužna da obezbjedi da život građana bude bolji, da građani imaju mogućnost da pokriju troškove života, a Vlada, nažalost, ne prihvata da je u našoj zemlji ekonomska kriza, koja se nalazi na osjetljivoj tački, jer direktno utiče na džepove građana, a to je kontinuirano povećanje cijena u posljednje dvije godine, inflacija“, naveo je Rukiqi.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online