Protjeruje građane!

Nekadašnji saradnik Ibrahima Rugove, Muhamet Hamiti, reagujući na izjavu premijera Albina Kurtija da njegova vlast vodi politiku povaratka emigranata, podsjetio je da je za vrijeme Kurtijeve vladavine 100.000 građana otišlo sa Kosova.

"'Naš put je put ka povratku emigranata', rekao je premijer Kosova Albin Kurti na video snimku. On je to govorio nasmejan i samozadovoljan, dok je u posljednje dvije godine njegove vladavine 'nade', preko 100.000 razočaranih stanovnika Kosova otišlo i povećalo broj emigranata, za koje Kurti tvrdi da će se vratiti", napisao je Hamiti na Facebooku.

Naveo je i da je zamjenik premijera Besnik Bislimi prije 10 dana rekao da je "odlazak stanovnika Kosova je nešto normalno".

"Ova Vlada Kosova protjeruje kosovske građane, povećava našu emigraciju, sa ciljem povratka emigracije! Zar to nije apsurdno? Ova Vlada iz dana u dan uništava Kosovo, sve više i više. Vlada Albina Kurtija prezire građane Kosova, ubija njihovu nadu i vređa njihovu inteligenciju. Izumiranje Kosova neće prestati, dok ova vlast ne ode. Naravno, sve je u rukama građana Kosova, onih koji su glasali za to i onih koji nisu glasali za ovu demagošku Vladu", naveo je Hamiti.

Izvor: Kosovo Online