Portparolka LDK

Portparolka LDK Sibel Halimi rekla je da je premijer Kosova Albin Kurti, održavanjem izbora na sjeveru upao u zamku Srbije, ističući da nije bio u koordinaciji sa Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskom unijom, prenosi Teve 1.

"Sada imamo složenu situaciju na sjeveru i nažalost Kurti od početka nije bio na ovom putu zajedno sa našim saveznicima, kao što su SAD i EU, i vjerujem da ove situacije koje su sada stvorene moraju biti rešene, jer je Kurti upao u zamku, i radi ono što Srbija želi“, rekla je Halimi.

Preporučila je Kurtijevoj vladi da bude na oprezu, jer "Srbija pokušava da destabilizuje Kosovo".

Halimi je ocjenila da je Kurti manipulisao najnovijim izvještajem Svjetske banke o ekonomskom razvoju Kosova, jer ga je pripisao sebi u zaslugu, a on se zapravo odnosi na posljednjih 10 godina.

Komentarišući izjavu predsjednika parlamenta Glauka Konjufce da "izbora može biti, ako se bude insistiralo na ZSO koju vlada ne prihvata", Halimi je naglasila da nije vrijeme da se razmišlja o izborima, već o stvarnim problemima građana.

"Za nas je veoma važno da se dijalog završi konačnim dogovorom i međusobnim priznavanjem i ne bih voljela da se raspravlja o pitanju izbora, jer je kosovsko društvo stalno suočeno sa izborima, a vlade ne završavaju svoje mandate. Neophodno je imati stabilnost i baviti se konkretnim pitanjima svakodnevnog života građana”, rekla je Halimi i zaključila kako se dijalog mora okončati "jednom za svagda".

Kaže da je nelogično i nepravedno da se građani stalno bave pitanjem dijaloga.

"Dijalog se mora završiti jednom zauvijek i ko god da preuzme upravljanje državom, da se bavi svakodnevnim životom građana. Jer, kao što vidite, postoji veliko nezadovoljstvo vladajućom strankom”, navela je Halimi.

Izvor: Kosovo online/Teve1.info