Ćovjek od riječi!

Poslanik Demokratske partije Kosova Avdullah Hoti objavio je snimak premijera Kosova Albina Kurtija dok je bio u opoziciji na kom se čuje kako predstavlja pet uslova za dijalog sa Srbijom.

Kurti je u ovom videu predstavio pet uslova koji su uključivali izbacivanje Kosova iz Ustava Srbije, pronalaženje nestalih i izvinjenje za počinjene zločine, privođenje zločinaca pravdi, nefinansiranje paralelnih struktura na sjeveru i obeštećenje Kosova.

Hoti je na Facebooku kratko naveo „Evo čovjeka od riječi. Slušajte“.

"Pet vrsta uslova koje Kosovo treba da postavi Srbiji. Prvi pravni uslov, Srbija mora da promjeni svoj Ustav i prihvati nezavisnost Kosova. Drugi uslov, humanitarni i moralni, Srbija mora da pronađe nestale i da se izvini za počinjene zločine. Treći uslov je privođenje zločinaca koji su počinili ubistva, silovanja i mučenja na Kosovu pravdi. Četvrti uslov je politički, Srbija mora da stavi tačku na ugnjetavanje i diskriminaciju Albanaca u Preševskoj dolini i finansiranje i upravljanje nelegalnim strukturama na sjeveru. Peti uslov je obeštećenje. Bez ispunjenja ovih pet uslova nećemo da vodimo dijalog“, izjavio je tada Kurti.

Izvor: Kosovo Online