Uroševac

Policija Kosova uhapsila je u četvrtak u Uroševcu sekretara škole, pod sumnjom za mito i prevaru. Kako se navodi u saopštenju, Uprava za istraživanje privrednog kriminala i korupcije u ovoj opštini uhapsila je osumnjičenog, nakon što je jednoj ženi obećao da će joj obezbjediti diplomu srednje tehničke škole.

„Regionalna jedinica za istraživanje privrednog kriminala i korupcije u Uroševcu je, nakon sprovedene istrage, uspjela da obezbjedi relevantne dokaze da je osumnjičeni, na funkciji sekretara srednje tehničke škole, tokom obavljanja svojih dužnosti, kontinuirano, od decembra 2022. do marta 2023. godine, primio mito od hiljadu dvesta (1200) eura od žene i njenog muža, obećavajući joj da će joj obezbjediti diplomu srednje škole, pošto je predmetna škola ponudila program pod nazivom „Ubrzano učenje“, saopšteno je iz policije.

Kako se navodi u saopštenju, u četvrtak je osumnjičeni saslušan.

„Nakon obavljenog razgovora i analize svih dokaza, konstatovano je da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivična djela „primanje mita“ i „prevara“ prema Krivičnom zakoniku RKS. Sve istražne radnje su usaglašene sa nadležnim tužiocem, gdje je osumnjičenom, nakon obavljenog razgovora u prisustvu branioca, rješenjem tužioca određeno zadržavanje do 48 sati radi daljeg istražnog postupka“, saopšteno je iz policije.