Poslanica PDK

Poslanica Demokratske partije Kosova Blerta Deliu-Kodra poručila je danas da premijera Albina Kurtija danas niko ne shvata ozbiljno jer on mijenja stavove samo da bi ostao na vlasti.

Deliu-Kodra je tako reagovala na Kurtijevu izjavu da je na današnjem sastanku sa izaslanikom Evropske unije za dijalog Miroslavom Lajčakom u Prištini tražio da se Osnovni sporazum sprovede u potpunosti i da Brisel pozove Srbiju na odgovornost zbog, kako je naveo, upornog kršenja tog sporazuma

Ona je u objavi na Facebooku rekla da se Kurti poziva na Ohridski sporazumu, gdje član 7 govori o samoupravljanju srpske zajednice, kako kaže poslanica PDK, prekororačuje nadležnosti čak i Zajednice opština sa srpskom većinom, a čemu se protivio dok je bio u opoziciji.

"Decenija kleveta i optužbi za nacionalnu izdaju, a prije svega 10 izgubljenih godina za Republiku Kosovo, da bi  danas Albin Kurti tražio od posrednika EU Lajčaka da Srbija primjeni ceo Sporazum. Premijer Kurti govori o Ohridskom sporazumu, koji svojim članom 7, o samoupravljanju srpske zajednice, prevazilazi Zajednicu, a protivljenje tome ga je dovelo na vlast, uz mnoga druga lažna obećanja. Zbog njegove politike koja je izgrađena na lažima, klevetama i optužbama, Kurtija danas niko ne shvata ozbiljno, jer su videli da on ne zauzima nikakav stav, samo da bi opstao  na vlasti", navodi Deliu-Kodra.

Izvor: Kosovo Online