Predsjednik SDP-a

Predsjednik Socijaldemokratske partije Dardan Molliqaj rekao je da opozicione stranke PDK, LDK i AAK očekuju da premijer Kosova Albin Kurti neće sklopiti sporazum sa Srbijom, te da će na taj način one, uz pomoć međunarodnog faktora, srušiti aktuelnu vlast i sami formirati Vladu, prenosi Ekonomija onlajn.

Molliqaj je istakao da je Kurtijeva vlada obmanula narod time što nije najavila da će u okviru sporazuma sa Srbijom formirati Zajednicu srpskih opština.

"Tri stranke su se jednoglasno kladile da Albin Kurti neće sklopiti sporazum, a oni će zajedno sa međunarodnim faktorom svrgnuti Kurtija i sami postati vlada. Naša vlast nas je lagala i obmanula. Oni su rekli da će iz procesa dijaloga Kosovo dobiti priznanje od pet zemalja. Iz Vlade nam nisu rekli da će sporazumom koji sklapaju formirati Zajednicu, a da ćemo mi dobiti liberalizaciju viza", kazao je Molliqaj.

On kaže da se na osnovu dosadašnjeg djelovanja vlade stiče utisak da opozicije na Kosovu nema, jer je manjina prihvatila okvire većine.

Molliqaj je ocjenio da je 2023. godina dijaloga i da su sve ostale teme sporedne.

"Rekao sam da se ne slažem sa tim, jer nema koristi za Kosovo, nema priznanja od pet zemalja", istakao je Molliqaj.
 
Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online