Ministarka spoljnih poslova

Ministarka spoljnih poslova Donika Gërvalla-Schwarz ponovo se osvrnula na slučaj ambasadora Kosova u Hrvatskoj Martina Berishaja, za koga su mediji pisali da je umješan u veliki finansijski skandal i pranje novca.

Gërvalla-Schwarz je dodala da je za one koji nastavljaju sa optužbama na račun Berishaja vrijeme da izađu sa činjenicama, a ne samo da pričaju na osnovu pretpostavki.

"U dogovoru sa Ministarstvom spoljnih poslova, ambasador Berishaj je dao odgovore skupštinskom odboru gdje je morao da da izjavu, sa velikom pažnjom sam pratila tu sjednicu skupštinskog odbora, videla sam da nijedno pitanje nije ostalo bez odgovora na toj sjednici parlamentarnog odbora. Videla sam čak i odobravanje članova odbora izjavama ambasadora Berishaja tokom te sjednice, i zato sam veoma iznenađena činjenicom da su neki izgubili pamćenje i da ti isti ljudi koji su bili prisutni na toj sjednici i koji su potvrđivali glavom za svaku izjavu ambasadora Berishaja, izlaze i izjavljuju nešto sasvim drugo o sjednici koju smo svi javno videli", rekao je Gërvalla-Schwarz na konferenciji za novinare.

Dodala je da ne vjeruje da ambasador Berishaj ima problem da daje odgovore medijima i da će to učiniti vjerovatno u vrijeme kada bude imao manje obaveza.

"Jednog dana ćemo vas pozvati i ostaćemo uz vas oboje, odgovorićemo na sva vaša pitanja. Bez problema, bez ikakvog odbijanja. Ali mislim da je došao trenutak kada bi svi oni koji nastavljaju kampanju trebalo da se zapitaju da li se kampanja nastavlja samo na osnovu pretpostavki ili su međuvremenu činjenice potrebne na stolu?", rekla je Gërvalla-Schwarz obraćajući se novinarima.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online