Doneta odluka

Regulatorna kancelarija za energetiku Kosova objavila je da je, nakon završnog razmatranja izvještaja o nadzoru, Odbor Regulatorne kancelarije izrekao kaznu od 3,2 miliona eura Kosovskoj energetskoj korporaciji i 439.000 eura Operatoru prenosnog i tržišnog sistema (KOSTT), prenosi RTV Dukađini.

„Odbor Regulatorne kancelarije za energetiku (RUE) održao je danas četvrtu redovnu sjednicu za ovu godinu. Na ovoj sjednici usvojeni su zahtjevi za nastavak licence za snabdjevanje električnom energijom kompanije Future Energy Trading and Exchange Dynamics i licence za veleprodajno snabdjevanje (trgovinu) električnom energijom kompanije Danske Commodities Kosova, kao i zahtjev za izdavanje licence za snabdjevanje električnom energijom preduzeća Šarcem. Na ovoj sjednici, nakon završnog razmatranja izvještaja o monitoringu, Odbor je izrekao kaznu u iznosu od 3,2 miliona eura za Kosovsku energetsku korporaciju i 439.000 eura za Operatora prenosnog i tržišnog sistema (KOSTT)“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se je Odbor na istoj sjednici usvojio prijedlog za ispravku odluka u vezi sa sporom koji je pokrenuo Operator prenosnog i tržišnog sistema (KOSTT) protiv Operatora distributivnog sistema (KEDS) i Pružaoca univerzalnih usluga (KESCO).

Izvor: Kosovo online/RTVDukađini