Neodgovorno ponašanje

Nacrt zakona koji bi otvorio put za povećanje minimalne zarade na Kosovu "ostao je u fiokama" Skupštine Kosova, kažu poslanici Demokratske partije Kosova i Demokratskog saveza Kosova, ističući da su ovakvim neodgovornim ponašanjem Vlade najviše pogođeni ratni veterani, dok građani jedva sastavljaju "kraj sa krajem", prenosi Ekonomiju onlajn.

Poslanik Demokratske partije Kosova Hajdar Beqa rekao je da je nezadovoljstvo njegove partije vezano za mogućnost da Vlada izostavi veterane iz minimalne zarade.

"Većina je blokirala Zakon o minimalnoj zaradi u ovom slučaju. Mi nismo zadovoljni i imamo svoje zamjerke, besmisleno je i nelogično razmišljati o minimalcu bez veterana Oslobodilačke vojske. Znamo da borci nisu obuhvaćeni Zakonom, ali videli smo kakvu su uvredu naneli borcima iz Ministarstva finansija", rekao je Beqa.

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasniqi, takođe, kritikuje nepoštovanje Zakona o minimalnoj zaradi.

"Ova Vlada je došla na vlast sa principom da će povećati minimalac. Već dvije godine taj nacrt zakona se krije u fiokama vlade i Skupštine, ali čekamo da što prije dođe, jer imamo porast inflacije, a građani ne mogu da sastave kraj sa krajem. Veterani su trebali da budu tu, ali vidimo da ova Vlada nikada nije poštovala veterane", kaže Krasniqi.

U vezi sa ovim pitanjem, Ekonomiija onlajn je zatražila pojašnjenja od predsjednika Odbora za budžete, rad i transfere Armenda Muje, ali on nije želeo da govori.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online