Ekonomski forum

Evropska unija je najvažniji politički projekat mira i prosperiteta od Drugog svjetskog rata, izjavio je premijer Kosova Albin Kurti tokom obraćanja na Delfi ekonomskom forumu koji se održava u Grčkoj.

On je rekao da se ovaj važan projekat mora negovati i štititi.

"EU je najvažniji politički projekat i historijski proces mira i prosperiteta od Drugog svhetskog rata, koji moramo negovati i štititi. U junu se navršava dvadeset godina od Solunskog samita i obećanja članstva u Svhetskoj banci. Da bismo napravili veliki korak napred, potreban je novi način razmišljanja“, napisao je premijer Kurti na Twitteru.

Premijer Kurti učestvuje na godišnjem Ekonomskom forumu, koji se organizuje pod pokroviteljstvom predsjednice Grčke Katerine Sakelaropulu. Na ovom forumu učestvuje veliki broj političara i diplomata.

Na marginama ovog foruma, premijer Kurti se u petak sastao i sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Kosovo-Srbija Miroslavom Lajčakom. Na ovom sastanku, kako je saopšteno medijima, bilo je riječi o narednom sastanku 2. maja u Briselu, gdje će se u okviru dijaloga sastati premijer Kosova sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.