Dobili po jedan glas

Partija kosovskih Srba, na čijem čelu je Aleksandar Jablanović, saopštila je da su njihovi kandidati za odbornike Slaviša Jevtić i Milutin Ilić dobili mandate u Skupštini opštine Leposavić uz osvojen samo po jedan glas na lokalnim izborima 23. aprila, i od Centralne izborne komisije Kosova zatražili da iste poništi, piše Danas.

"Ovo je potvrda da izborni proces nije uspio, da je osuđen na propast i da njegovi rezultati ne mogu izazvati ništa drugo do smijeh i čuđenje. Nigdje i nikada u svijetu niko nije izabran na mjesto u lokalnoj skupštini uz samo jedan jedini glas, a na mjesto gradonačelnika sa samo 100 glasova“, stoji u saopštenju Partije kosovskih Srba.

Takođe pozivaju Centralnu izbornu komisiju (CIK) da, kako navode, „prekine ovu komediju“ i poništi mandate osvojene na osnovu samo po jednog dobijenog glasa.

Partija kosovskih Srba odustala je od učešća na lokalnim izborima na sjeveru Kosova dva dana pred njihovo održavanje, ali su njihovi kandidati ipak ostali na glasačkim listićima.