Na vrhu piramide je Kurti

Šef Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi je na današnjoj sjednici Skupštine Kosova na kojoj se raspravljalo o dešavanjima u Kosovskoj energetskoj korporaciji (KEK), rekao da postoje sumnje o zapanjujućim zloupotrebama u energetskom sektoru, za koje je odgovorna Vlada, a da su na vrhu te piramide ambasador Martin Berishaj i premijer Albin Kurti, prenose Reporteri.

Krasniqi je istakao da hapšenje suspendovanog šefa KEK-a Nagipa Krasniqija pokazuje zloupotrebu miliona eura koja se dogodila tokom Kurtijeve vlade.

„Riječ je o sumnjama u zapanjujuće zloupotrebe, koje nisu neočekivane u energetskom sektoru. Uprkos tome, ponašanje vladajuće većine, prije svega premijera, iznenađujuće je. Jer u svakoj normalnoj demokratskoj zemlji, u trenutku kada je objavljena vijest o hapšenju šefa energetke kompanije, premijer bi trebalo da odmah zahtjeva razriješenje odbora i izvršnog direktora. Kurti ne samo da brani svog prijatelja, već napada i ucjenjuje pravosudni sistem imenovanjem sudija i tužilaca. Da je ovo hapšenje bio prvi skandal za vrijeme Kurtijeve vlade, možda bismo imali drugačije mišljenje, ali kao što svi znamo, ovo je samo nastavak afera koje se dešavaju posljednje dvije godine u energetskom sektoru“, naveo je Krasniqi.

Dodao je da je zbog ponašanja i zloupotreba Kurtijeve vlade ljudi na Kosovu žive sve gore.

„Ova Vlada i ovi vlastodršci odlučili su da napune džepove, a ne da poboljšaju život građana. Nemojte se čuditi zašto je 100.000 građana napustilo zemlju za dvije godine vaše vlade. Na vrhu ove piramide je Martin Berishaj sa Aljbinom Kurtijem. Ako smo imali više proizvodnje, manje uvoza, zašto ste podigli cijene električne energije? Zašto uzimate taj novac iz džepova građana”, upitao je Krasniqi na današnjoj sjednici Skupštine.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri