Potpredsjednik PDK

Zamjenik predsjednika Skupštine Kosova iz redova Demokratske partije Kosova (PDK), Enver Hoxhaj u intervjuu za RTK komentarišući politiku premijera Albina Kurtija, rekao je da od Ohridskog sporazuma Kosovo neće imati mnogo koristi osim stavljanja Kosova na dnevni red da postane država članica Savjeta Evrope i, kako je rekao, odluke koja je finalizovana da građani Kosova putuju bez viza u zemlje EU.

On je za RTK kazao i da Kurtijeva politika u odnosu na sjever, nema veze sa sjeverom, već, kako je Hoxhaj ocjenio, ima veze sa tim da se dobro pokaže građanima južno od rijeke Ibar pa do Dragaša i Prizrena.

"Politika koja bi reintegrisala sjever u državne institucije Kosova morala bi da izgleda drugačije“, podvukao je Hoxhaj.

Govoreći o izborima u četiri opštine sa srpskom većinom na sjeveru, koje je bojkotovala srpska zajednica, rekao je da je to farsa kako bi se opravdalo formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom.

„Ne mislim da će ovi izbori proizvesti neku novu realnost i ispuniti osnovne interese države Kosovo. Naprotiv, izbori su samo farsa da se opravda formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom“, podvukao je potpredsjednik PDK.