Republika Kosovo

Izmir Zeqiri iz PDK, budući gradonačelnik Zubinog Potoka, opštine sa većinski srpskim stanovništvom, imaće svoju kancelariju u objektu u selu Čabra. Zeqiri je za televiziju Klan Kosova rekao da će ići u opštinski objekat u Zubinom Potoku kada bude formirao svoj kabinet, i traži da mu se Srbi pridruže u njegovom stvaranju.

Za razliku od Zeqirija, Lulzim Hetemi, kandidat Samoopredjeljenja, novoizabrani gradonačelnik Leposavića, još jedne opštine na sjeveru zemlje, koja takođe ima većinu građana srpske nacionalnosti, kaže da će obavljati funkciju gradonačelnika opštine iz kabineta gradonačelnika, koji se nalazi u centru Leposavića.

Hetemi je garantovao da će na ovom mjestu biti velikih investicija, pošto je dobio podršku premijera Albina Kurtija i njegove vlade.

Predstavnik Leposavića, kao i onaj iz Zubinog Potoka, obećali su da će, čim dobiju mandate gradonačelnika, skinuti srpske zastave sa relevantnih objekata kako bi ih zamjenili zastavom Republike Kosovo i da će da prošire funkcionalnost zakonima države kojoj pripadaju.