Poslanik Skupštine

Poslanik Skupštine Kosova Fatmir Humolli rekao je da je jedan od razloga zbog čega je napustio Samoopredjeljenje taj što premijer Albin Kurti nije ispoštovao dogovor koji su imali, prenosi Gazeta express.

„Kada sam pristupio Samoopredjeljenju napravili smo dogovor za razvoj zemlje, dogovor je bio da napravimo oko 100.000 produktivnih sela, gdje bi na osnovu proračuna bilo zaposleno 16.000 radnika, na taj način bi se zaustavio finansijski odliv. Drugi uslov je bio da se ne stvaraju vještačke iritacije i neprirodne rasprave”, rekao je Humolli.

On je istakao da poslanici Skupštine nisu opravdali povjerenje građana.

"Demokratija se tu ne shvata na pravi način. Poslanicima su povjerenje dali građani, neki od njih su dobili 5.000 glasova, ako vređamo njih, vređamo i građane koji su glasali", naglasio je Humolli.

Kako je naveo, još jedan od razloga napuštanja Pokreta Samoopredjeljenje su zakoni koji ga, navodi, nisu impresionirali.

"Pravi se podjela u narodu, u vrijeme kada treba da imamo najveće jedinstvo u društvu, jer kada je Srbija videla da je 51 odsto dat političkom subjektu, shvatila je opasnost sa kojom se suočava. Srbija je radila na stvaranju prosrpskog lobija u Evropi i Americi, dok smo se mi ovde svađali. Recimo, slučaj veterana OVK. Kategoriju koja se žrtvovala da stvori uslove da danas živimo slobodno, Vlada je napala”, zaključio je Humolli.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express