Širio propagandu

Predsjednik Udruženja porodica palih boraca OVK Xhavit Jashari izjavio je da su tvrdnje brata ubijenog aktiviste LDK-a Hakija Imerija, Imera Imerija, o tome kako je Hashim Thaçi ubijao Albance, nanele štetu ratu koji je vodila OVK, prenosi Telegrafi.

Jashari je ocjenio da je Imeri širio propagandu protiv OVK.

"Svi smo zainteresovani da svako ubistvo koje se desilo na Kosovu bude rasvjetljeno, ali Imer Imeri i njegovi istomišljenici, kao i njegov advokat, su ljudi koji su i tokom rata OVK ovakvim izjavama oštetili OVK. Oni su u jednom vremenskom periodu vodili i izuzetnu propagandu protiv rata OVK, opisujući je čak i u egzilu i Evropi kao lopovsku organizaciju“, rekao je Jashari.

"Neka se rasvjetle ubistva, ali ne može sve što se desilo da se pripiše OVK-u“, kaže on.

Jashari je za suđenje vođama te oružane formacije u Hagu rekao da se još 2015. znalo da će takav sud biti jednostran i štetan.

"Znate da smo od tada protestovali i tražili da se ne formira takav sud, jer smo tada razmatrali, na osnovu drugih sudova formiranih poslije rata i znali smo da će to biti štetno, selektivno, jednostrano i puno kleveta i optužbi koje su kontinuirano montirane u Srbiji i u Beogradu. Nije ništa novo da se napada OVK, u ovom slučaju njene vođe, ali je uznemirujuća terminologija koja se koristi u optužnici, odnosno da se OVK tretira kao obična zločinačka organizacija", naveo je Jashari.

Izvor: Kosovo Online/Telegrafi