Nova adresa

Premijer Albin Kurti potvrdio je da će se ambasada Kosova u Velikoj Britaniji uskoro promjeniti adresu i da će se preseliti u Hyde park, kuću koja je pripadala preminulom komičaru Spajku Miliganu.

Kurti je na Twiteru napisao da je uzbuđen što može da podjeli sa svojim pratiocima da ambasada Kosova u Velikoj Britaniji ima novu adresu i da će se uskoro preseliti u Hyde park u kuću koja je pripadala pokojnom komičaru Spajku Miliganu.

"Počastvovani smo kulturnom istorijom koju ta lokacija ima i želimo da dalje ojačamo veze Kosova i Velike Britanije", napisao je Kurti.

Šestospratnica u zapadnom Londonu koštala je 7,412 miliona eura ili (6,5 miliona funti), prenosi Reporteri i dodaje da je rezidencija izgrađena 1890-ih, a ima niz velikih soba na prizemlju i prvom spratu, visoke plafone i visoke prozore.

Miligan i njegov kolega scenarista Erik Sajks kupili su imanje od 529 kvadratnih metara 1962. godine, čime je postalo sjedište njihove komedijske zadruge Asošijeted London skripts (Associated London Scripts).
  Izvor: Kosovo Online/Reporteri