Da budem iskren

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Haxhiu rekao je da je aktuelna vlada „vlada prevare i stagnacije, nepotizma i korupcije, inflacije i siromaštva, nejednakosti i diskriminacije", prenosi Dukađini.

Haxhiu je u Skupštini Kosova rekao da se premijer Albin Kurti otkako je na vlasti klanja pred simbolima Kosova koje je, dok je bio u opoziciji prezirao, kao i da je Kurti dok je bio u opoziciji "za nekoliko glasova vređao državne simbole Kosova".

"Da budem iskren, došao je dan kada sam video pravo lice Albina Kurtija, najvećeg prevaranta i zlostavljača na političkoj sceni. Onaj koji je obećao promjene za dobro naroda promenio je sebe za dobro sebe i vlastodržaca oko sebe. Prekršena su sva obećanja sa kojima je Pokret Samoopredjeljenje prije dvije godine došao na vlast“, nastavio je Haxhiu.

Što se tiče sporazuma sa Srbijom, prema riječima Haxhiua, Vlada nema hrabrosti da ga donese u Skupštinu.

"Prihvatanje Zajednice i stvaranje njene sopstvene upravljačke autonomije i posebne autonomije za pravoslavnu crkvu su posljednje stvari koje je Albin Kurti prekršio. Dakle, Albin Kurti i ova vlada više nemaju legitimitet da ostanu na vlasti jer su prekršili sve razloge zbog kojih su došli na vlast. Ne možete više da obmanjujete građane“, poručio je Haxhiu.

Izvor: Kosovo Online/Dukagjini