Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova Xhavit Haliti je u razgovoru sa ministarkom spoljnih poslova Kosova Donikom Gërvallom-Schwarz istakao da mnogi Albanci traže politički azil širom svijeta pod izgovorom da im se na Kosovu prijeti, prenosi Gazeta express.

On je rekao da su se neke od kosovskih ambasada širom svijeta pretvorile u preduzeća koja se međusobno takmiče u zaradi.

"Naše ambasade su se pretvorile u preduzeća i trkaju se jedna sa drugom koja će više da zaradi, izdajući pasoše i lične karte. Da li treba izdavati dokumenta onima koji su lagali o teroru koji se navodno vrši na Kosovu," naveo je Haliti.

Poslanik PDK-a izjavio je da u svijetu postoji anti-kosovski pokret od strane samih građana Kosova, koji su otišli u inostranstvo i tražili politički azil tvrdeći da im se na Kosovu prijeti.

"Mnogi Kosovari se predstavljaju lažnim imenima i tvrde da su druge nacionalnosti, govoreći da im Albanci na Kosovu prijete, i na taj način dobiju azil. Postoji anti-kosovski pokret Kosovara na Zapadu, a kako bi sebi obezbjedili status političkih azilanata. Koriste i vjeru, tvrdeći da se na Kosovu ne poštuju vjerska prava", tvrdi Haliti.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express