Ministar unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla danas je na sjednici Skupštine o dvogodišnjem radu vlade posebno kao uspjeh istakao sprečavanje održavanja referenduma o promjenama Ustava Srbije na severu i preregistraciju vozila na RKS tablice.

On je rekao da se "destruktivni pristup Srbije prema Kosovu nije promjenio", prenosi Reporteri.

„Pristup Srbije prema Kosovu se nije promjenio. U ove dvije godine suočili smo se kao dvije države. U kontekstu toga, zabranili smo održavanje referenduma Srbije na Kosovu. Omogućili smo registraciju na RKS registarske tablice, dok je u toku predaja i zamjena registarskih tablica Miloševićevog režima“, rekao je Sveçla.

Takođe, Sveçla je rekao da je tokom dve godine rada vlade zatvoreno 16 ilegalnih puteva na sjeveru Kosova, uništene 83 kriminalne grupe i zaplenjeno nekoliko tona narkotika.

Prema njegovim riječima, bezbjednosnim institucijama je potrebna veća podrška, ali je Sveçla garantovao da će se boriti protiv kriminala i korupcije.

„Bezbjednosnim institucijama je potrebna veća podrška. Ali mogu da vam garantujem da ćemo se protiv kriminala i korupcije boriti na svakom ćošku”, naveo je Sveçla.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri