U BLIZINI SUBOTICE

Pješčana oluja napravila je velike probleme u Srbiji tokom jučerašnjeg dana, a na putu Subotica - Bačka Topola desio se lančani sudar u kojem je učestvovalo čak 14 vozila. Ipak, veću tragediju spriječili su nogometaši tamošnjeg prvoligaša TSC-a.

Koliko je sudar bio opasan moglo se vidjeti na snimku koji kruži društvenim mrežama, a u kojem su mladići u bijelim kolima snimali oluju kada je na njih naletjelo drugo vozilo.

Oni su bili pribrani pa su brzo pomjerili svoj automobil i alarmirali druge vozače da koče pri ulazu u epicentar sudara, prenosi Kurir.

Ispostavilo se da su heroji koji su spriječili još veću katastrofu na magistralnom putu bili nogometaši TSC-a. Goran Antonić, Josip Čalušić, Nenad Filipović, Martin Mirčevski i Ifet Đakovac su se vraćali sa treninga i zadesili se na jmestu koje je na trenutak podsjećalo na scene iz horor filmova.

"Vraćali smo se sa treninga kada se u blizini Subotice od jačine vetra podigao oblak prašine od zemlje sa njiva pored puta, koji je toliko bio gust da iako smo smanjili brzinu zamalo i mi nismo učestvovali u sudaru. Kroz taj oblak prašine probali smo da se probijemo na drugu stranu puta kad je kamion naletio na jedan od automobila koji se nalazio na sredini puta. Tada smo da bi se sklonili s puta sišli u kanal pored i probili se na drugu stranu na deo gdje je vidljivost bila dobra odakle smo primijetili da se drugi automobili približavaju i da nisu svjesni da je ispred njih sudar. Istrčali smo iz auta i počeli da ih zaustavljamo, nakon čega smo pozvali hitnu pomoć, vatrogasce i policiju. Vratili smo se do mjesta nesreće i ispitivali ljude da li su dobro i da uskoro stiže hitna", kazao je u izjavi za Mozzart Sport kapiten TSC-a Goran Antonić.

Nema sumnje, hrabar gest kojim je izbjegnuta veća tragedija.