Politički analitičar

Politički analitičar Shqiprim Pula ocjenjuje da je proces normalizacije odnosa sa Srbijom u posljednjih 10 godina iscrpljujući i da se može smatrati neuspjehom, prenosi TV1.

Pula kaže da do sada nijedna vlada nije mogla da se suoči sa Srbijom.

„U junu se navršava 10 godina od kada imamo Sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom. Deset godina umora i iscrpljenosti. Za to vrijeme nismo bili u stanju da ispunimo tadašnju političku spremnost, a danas se opet bavimo istim temama. Nažalost, nijedna vlada sama nije uspjela da se suoči sa problemima, a ni sa Srbijom. Naravno, poznato je da imamo neuravnotežene odnose, bilo u ekonomskom, vojnom, ili diplomatskom smislu”, izjavio je Pula.

Pula je istakao da je potrebno da se vlast i opozicija na Kosovu udruže, kako bi se, navodi, lakše suočili sa zahtjevima Srbije prema Kosovu.

„Ono na šta sam stalno pozivao je da se ujedine pozicija i opozicija što se tiče ove teme, kako bi Vlada, ne sama, lakše izašla na kraj sa sa Srbijom. Jer imamo dokaze da se nijedna vlada u prošlosti nije mogla sama suočiti s tim”, poručio je Pula.

Izvor: Kosovo online/Teve 1