Voljni da pomognu

Predsjednica Komisije za spoljne poslove i dijasporu u Skupštini Kosova Arbëreshë Kryeziu izjavila je da Švedska podržava članstvo Kosova u Evropskoj uniji, kao i da će automobilska kompanija "Volvo" uskoro otvoriti novu filijalu na Kosovu.

Kryeziu je rekla da je takvu potvrdu dobila od ambasadora Švedske na Kosovu Jonasa Vesterlunda. 

Dodala je da je s Vesterlundom razgovarala i o članstvu Kosova u Evropskoj uniji i da je dobila obećanje da će na tom putu i dalje imati podršku Švedske, koja do jula predsjedava EU. 

"Razgovarali smo o tome kroz šta Kosovo prolazi i kakvu pomoć Švedska šalje na Kosovo. Švedska je bila jedna od prvih zemalja koja je podržala članstvo Kosova u Evropskoj uniji i Savjetu Evrope. Po preuzimanju predsjedavanja EU, oni su voljni da nam pomognu dalje u tim procesima. Nastavićemo saradnju i imaćemo i sastanak  predstavnika parlamenata Kosova i Švedske. S obzirom da Švedska podržava Kosovo u svakom pogledu, ta saradnja će se nastaviti još više", istakla je Kryeziu.

Kako je navela Krieziu, Vesterlund je najavio i dolazak drugih investitora iz Švedske. 

"Jedna važna stvar koju je rekao ambasador jeste da su strani investitori zainteresovani. Rečeno nam je da će ubrzo automobilska kompanija 'Volvo' otvoriti pogon na Kosovu", rekla je Kryeziu.