Ramiz Kelmendi

Vlasnik "Elkos centra" u Peći u kojem je juče izbio požar Razim Kelmendi saopštio je da je vatra zahvatila 67.000 kvadratnih metara poslovnog, magacinskog, prostora i da prema prvim procjenama, na osnovu cijene robe koja je uništena, šteta iznosi 35 miliona eura, ali da niko do zaposlenih nije ozbiljnije povređen.

Kelmendi je naveo da je, iz još uvijek nepoznatih razloga, požar u Depozitno-trgovačkom centru koji obuhvata uvozno skladište i "Elkos centar" izbio nešto poslije 8 časova i da je lično sa prisutnim građevinskim radnicima pokušao da ugasi vatru, ali da u tome nisu uspjeli zbog gustog dima.

"U vrijeme kada je izbio požar u magacinu nije bilo zaposlenih, jer radno vrijeme počinje u devet časova. Građevinski radnici koji su se nagutali dima srećom pušteni su kućama. Prva procjena štete je oko 35 miliona eura, po cijenama koštanja robe u magacinu. Broj zaposlenih u ovom objektu bio je oko 250, a objekti uništeni plamenom imaju površinu od oko 67.000 kvadratnih metara", naveo je Kelmendi.

Dodao je da je, uprkos šteti, "Elkos Grupa" finansijski stabilna i da dobavljači neće biti ugroženi, jer neće biti kašnjenja plaćanja robe.  

"Elkos Grupa" je, kako se navodi na njihovom sajtu, najveći ovlašćeni distributer za oko 90 međunarodnih brendova na Kosovu.

Izvor: Kosovo Online