Predsejdnik SDP

Predsjednik Socijaldemokratske partije Dardan Molliqaj rekao je danas u Prištini, na protestu koji je organizovan u znak protivljenja evropskom prijedlogu puta ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i aneksu tog sporazuma dogovorenom u Ohridu, da je premijer Albin Kurti dokazao da mu je više stalo do vlasti nego do Kosova, prenosi Reporteri.

"Ništa se nije promjenilo na Kosovu, ništa se nije promjenilo u Srbiji. Jedino što se promjenilo je da premijer sada više voli vlast nego državu. Za nas je jasno koje Kosovo volimo. Svi mi volimo Kosovo bez razlike, volimo OVK Kosovo. Čini se da je jasno da aktuelni premijer nije zabrinut zbog štete zbog Zajednice", rekao je Molliqaj.

Podsjeća da je Kurti nekada svoje političke protivnike napadao zbog ZSO.

"Sada kada se odlučio za osnivanje Zajednice, on to naziva samoupravljanjem. U toj promjeni naziva iz Zajednica u samoupravljanje, ono što će ostati je promjena iz Kurti u Zajednica i to je sada Albin Zajednica”, rekao je Molliqaj.

Tokom protesta, zastave ispred Vlade zamenjene su sa belim zastavama, a Molliqaj je rekao da one simbolizuju predaju Kurtija.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri