Poslanik LDK

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Driton Selmanaj izjavio je da je vlada premijera Albina Kurtija netransparentna, naročito kada je riječ o dijalogu Kosova i Srbije, da se ne bori protiv korupcije i kriminala i da ne nudi nikavu perspektivu za Kosovo, prenosi Ekonomija onlajn.

Selmanaj je naglasio, komentarišući izveštaj Stejt departmenta o ljudskim pravima na Kosovu za 2022. godinu, da je Kurtijeva vlada došla na vlast promovišući ideju da će se boriti protiv kriminala i korupcije, ali da se dogodilo potpuno suprotno.

Smatra da je stanje u kosovskim institucijama očigledno, te da su međunarodni izvještaji suvišni.

"Jedna stvar koju treba da znamo je da ne treba čekati međunarodne izvještaje da se procjeni stanje naših institucija, to je očigledno. Ova vlast je došla na vlast promocijom ili sa idejama da je ovo vlada nade, boriće se protiv kriminala, korupcije, bićemo otvoreni prema medijima. A u stvari, dešava se potpuno suprotno, mislim da je ova vlada najnetransparentnija vlada u istoriji Kosova. Posebno u procesu dijaloga, Kurtijeva vlada je potpuno netransparentna", naveo je Selmanaj.

Ocjenio je da se Skupština pretvorila u posmatrača velikih političkih procesa. Aktuelnu vlast nazvao je "vladom korupcije", jer, kako kaže, "ne nudi ni nadu, ni perspektivu za zemlju".

"U borbi protiv korupcije, organizovanog kriminala, mislim da su nesposobni", ocjenio je Selmanaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online