Građani su prevareni

Bivši premijer Avdullah Hoti zatražio je od predsjednice Kosova Vjose Osmani i premijera Albina Kurtija da izađu pred građane sa, kako kaže, novim stavovima s obzirom da je sporazum iz Ohrida u suprotnosti sa obećnjim koja su dali građanima kada su došli na vlast.

Hoti je na Facebooku naveo da su Kurti i Osmani, što se tiče dijaloga sa Srbijom, na izborima 2021. godine "sklopili ugovor" sa građanima Kosova i između ostalog obećali da neće biti Zajednice srpskih opština.

"Nema Zajednice i udruženja, nema dijaloga bez izvinjenja, nema dijaloga bez razjašnjenja sudbine nestalih, pregled svih prethodnih sporazuma, dijalog samo za konačni dogovor o međusobnom priznanju, reciprocitet sa Srbijom u svemu, odlučeno je u roku od nekoliko nedelja nakon formiranja Vlade. Takođe i ista prava za Albance u preševskoj dolini kao i za Srbe na Kosovu", naveo je Hoti.

Kako navodi, "Ohridski sporazum je u suprotnosti svim tim uslovima".

"Ljudi su prevareni. Potreban je novi mandat po tom sporazumu. Moraju još jednom da se pojave pred građanima sa novim stavovima vlasti", poručio je Hoti.

Izvor: Kosovo Online