Lider PDK

Lider Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi rekao je da je premijer Kosova Albin Kurti degradirao proces dijaloga, prenosi Reporteri.

Pred poslanicima u Skupštini, predsjednik PDK je rekao da je prvo pitanje koje treba da se postavi Kurtiju: "Da li postoji Zajednica ili Udruženje?"

"Danas smo svjedoci degradacije dijaloga. Trebalo je da čestitam premijeru na iskrenosti jer je sinoć rekao da postoji Udruženje, ali igra riječima ima rok trajanja i premijer mora da razmisli. Albin Kurti je napravio najveći iskorak u albanskoj politici. Zaista mogu reći da on nije počinio nacionalnu izdaju, ali ju je počinio protiv svojih sljedbenika i militanata, jer im je rekao da neće biti ZSO. Od međusobnog priznavanja, on je prihvatio nedostatak priznanja, to je predaja govoreći da nismo mogli da dobijemo bolji tekst“, rekao je Krasniqi, prenosi Eonomija onlajn.

Krasniqi dodaje da je ironija, da je Kurti čovjek koji je cijelog života govorio "ne" pregovorima.

"To je uništilo ideju o državi koju smo stvorili sa toliko truda. Dvije godine smo podržavali Kurtija u odnosu na Srbiju, podržavali smo ga u ostvarivanju državnih ciljeva, ali Kurti je svojom bahatošću i uzastopnim greškama doveo nas u situaciju kakva je danas", rekao je predsjednik PDK.

Izvor: Reporteri/EO/Kosovoonline