Situacija je ozbiljna

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj rekao je da je Albin Kurti objavio rat svima ali je na kraju završio u ratu sa samim sobom, prenosi Reporteri.

Haradinaj je ponovio da su građani umorni od ove vrste vladavine Albina Kurtija.

"Kurti je bio u ratu sa svima, ali je na kraju završio u ratu sa samim sobom. Zaratio je prije svega, zbog povećanja minimalne zarade, objavio je rat zaposlenima u javnom sektoru, zaposlenima u privatnom sektoru, nezaposlenima, a nastavljen je i objavom rata o etničkim zajednicama na Kosovu, ali i našim saveznicima. Rezultat ove vlade je da su građani umorni, ali i naši saveznici, čak i SAD, koje godinu dana ne dozvoljavaju zvaničnicima Kosova da uđu u njihovu zemlju", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare.

Kada je riječ o sporazumu koji je postignut u Ohridu, Haradinaj kaže da je situacija kritična i da Vlada Kosova ne treba da eksperimentiše sa obavezama koje je preuzela.

"Situacija je izuzetno ozbiljna i Vlada Kosova ne treba da eksperimentiše sa obavezama koje je dobila u primeni sporazuma. Sutra obilježavamo 24. mart, zamislite Kosovo bez saveznika. Pozivam vas da budete ozbiljni. Vrijeme je da se otklone prepreke za obaveze koje je Kosovo preuzelo. Vrijeme je za ozbiljnost”, rekao je između ostalog Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri