Građani razočarani

Kosovski fond penzijske štednje (Trust) i dalje je bez upravnog odbora, a kao rezultat fluktuacije tržišta tokom prošle godine je izgubio 118 miliona eura, prenosi Gazeta express.

Mandat članovima Upravnog odbora Kosovskog fonda penzijske štednje (Trust) prestao je 28. februara, a konkurs za izbor novih članova zatvoren je 23. decembra prošle godine.

Od tada nadležna Komisija nije razmatrala kandidate koji su se prijavili, a u odsustvu odbora, ušteđevine koje je fond prikupio tokom tih mjeseci ne mogu se ulagati u finansijska tržišta.

Komisiju čine ministar finansija, guverner Centralne banke Kosova i glavni revizor.

Portparol CBK-a Kushtrim Ahmeti rekao je za Radio Kosovo da je ta institucija zatražila odgovore od Ministarstva finansija i glavnog revizora u vezi sa procesom izbor članova Upravnog odbora Kosovskog fonda penzijske štednje (Trust), ali da do sada nisu dobili nikakav odgovor.

Ranije je Kosovski fond penzijske štednje (Trust) saopštio medijima da su sve procedure koje su do njih završene, kao što su otvaranje konkursa na vrijeme i slanje kandidata na ispitivanje nadležnoj Komisiji.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express