Protiv sporazuma

Aktivisti Socijaldemokratske partije Kosova održali su juče preformans na Velikom mostu u naselju Lakrište u Prištini, i na taj način uputili kritiku na uspostavljeni dogovor Kosova i Srbije, prenosi Lajmi.

Aktivisti SDP su na mostu postavili transparent sa likom premijera Kosova Albina Krtija koji je prikazan kao lik iz crtanog filma Pinokio, sa izduženim nosem. Ispod karikature je bilo ispisano „ Protiv sporazuma, protiv prevare“.

Poslanik te stranke Nol Nushi rekao je da je transparent simboličan i prikazuje put obmane u dijalogu sa Srbijom. On smatra da je dogovor iz Ohrida samo potvrdio da se Kurti predao.

"Dugačak nos premijera Kurtija je njegov dug put da obmane populizam i njegove laži u vezi sa dijalogom sa Srbijom. Sva njegova moć dok je bio u opoziciji jeste dijalog sa Srbijom, i portivljenje istom. Najveće proteste je organizovao protiv ZSO, a ovo što se danas dešava je prihavtanje svih sporazuma kojima se protivio i prihvatanje ZSO“, rekao je on.

Nuši je pozvao građane da učestvuju na protestu koji SDP organizuje 25. marta.

„Pozivamo sve one koji su protiv sporazuma i one koji imaju dilemu oko sporazuma, ali su protiv Kurtija, da se zajedno suprostavimo ovakvom bahatom ponašanju ovle vlasti. Zajedno ćemo protestvovati protiv sporazuma i prevare premijera Kurtija. Očekujem većinu iz Samoopredjeljenja na protestu, jer su oni ipak najveći prevareni“, rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi