Sastanak u Ohridu

Premijer Albin Kurti rekao je da je u Ohrid došao na razgovore o postizanju sporazuma i planu implementacije kroz koji će se doći do noralizacije odnosa Kosova i Srbije, prenosi Koha.

"Optimista sam, pažljiv sam i daćemo sve od sebe za Republiku Kosovo, suverenitet i teritorijalni integritet, javni i narodni interes, za sve građane bez razlike, jer sam ja premijer Republike i svih građana", rekao je Kurti novinarma uoči početka današnjih sastanaka.

Dodao je da osim što je optimista, došao je i sa dobrom namjerom, dobrom voljom i dobrom vjerom da nastavi ranije postignuti sporazum, koji nije potpisan u Briselu 27. februara.

To bi trebalo uraditi, kako kaže, kroz razgovore o planu implementacije i načinu da se sporazum završi normalizacijom odnosa.

Prema njegovim riječima, o planu implementacije će se govoriti, jer još nema gotovog teksta.

"Sve dok nema gotovog teksta, ne može biti zaključenja razgovora, dok nema zaključenja razgovora, ne može se postići dogovor. Ovdje sam zbog ozbiljnog otvorenog principijelnog dijaloga koji treba da rezultira dogovorom. Sporazum znači konačan i usaglašen tekst. Dakle, nisam došao na razgovore o razgovorima, već na razgovore o sporazumima”, rekao je Kurti.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore