Iako mlada nije mnogo lijepa...

Specijalni izaslanik Njemačke za Zapadni Balkan Manuel Sarrazin kaže da je sporazum Kosova i Srbije veoma važan za Kosovo i da je najbolji mogući, ali da razumije zabrinutost.

"Razumijem da može biti zabrinutosti zbog različitih formulacija, to je veoma važan sporazum za Kosovo i mora da se riješi. Dvije su veoma važne stvari, prvo je da je sporazum objavljen i da svako može da ga pročita. To svakako treba da se cijeni“, rekao je on za RTK.

Sarrazin dodaje da je uvjeren da je ovo najbolji mogući sporazum i najbolji u organizacionom smislu koji se može postići.

"Ne vjerujem da bi u tom sporazumu moglo da postoji bolja formulacija za interese Kosova koja bi mogla biti realna da se postigne u tom procesu, tako da je potpuno jasno da ako ovaj sporazum bude odbačen od strane Kosova, nikada neće biti najboljeg dogovora na stolu. Iako ne znači da je mlada mnogo lijepa, brak mora da se sklopi, možda dogovor nije u potpunosti ispravan, ili najbolji mogući, ali se moraju sagledati mogućnosti koje obuhvata ovaj sporazum“, naglasio je on.

Ističe da je Kosovo uvijek jako, kada uspije da kaže da.

Za ZSO je rekao da treba imati pozitivan pristup ovom pitanju i dati mu priliku, a prema njegovim riječima, nema opasnosti po integritet i suverenitet Kosova.