Ne tehnički...

Predsjednica Foruma žena u Demokratskom savezu Kosova Jehona Lushaku Sadriu istaka je da njena stranka smatra da sporazum o normalizaciji između Kosova i Srbije treba da bude konačan i da sadrži međusobno priznanje, prenosi ATV.

"Smatramo da ovaj sporazum treba da bude konačan, a ne tehnički kao što je sada. To bi trebao biti sporazum koji uključuje međusobno priznanje, jer mislimo da je došlo krajnje vrijeme da se ovo pitanje zatvori i da se više ne bavimo time. Mi smo insistirali da taj sporazum bude u okviru Ustava Kosova i da bude u skladu sa pravilima i zakonima Kosova”, rekla je Lushaku Sadriu.

Dodala je da je potrebno više transparentnosti u procesu dijaloga.

"Dijalog vidimo kao proces koji ova vlast nije dobro vodila, u pojedinim momentima dolazilo je i do dezorijentacije dijaloga, vraćanja na tehnički dijalog, kao u slučajevima koji su se desili na sjeveru, registarske tablice, a zatim i tehničke stvari za koje su postojali neki neusklađeni rokovi sa međunarodnom zajednicom. To je narušilo proces dijaloga i izazvalo promjene u stavovima. Kao stranka, kažemo da se dijalog Kosova i Srbije odvija na netransparentan način, nismo videli unutrašnji socijalni dijalog“, zaključila je Lushaku Sadriu.

Izvor: Kosovo Online/atv